Početna Novosti u aplikaciji Upute Često postavljana pitanja IN2 Service Desk

Često postavljana pitanja
Kako zaobići pop-up blocker?    

Kod novijih Internet preglednika često se dešava da otvaranje uputa i izvještaja ne uspije zbog tzv. Popup blockera. Rješavanje ovog problema je ovisno o tome koji Internet preglednik koristite, ali generalno se svodi na slijedećih par koraka:

  1. Pokušate otvoriti upute ili izvještaj

  2. Pričekate 10-ak sekundi (pri tome se ponekad može čuti zvuk upozorenja iz zvučnika ili slušalica ako su priključene na računalo)

  3. U prozoru Internet preglednika u kojem ste otvorili aplikaciju (dakle ne u prozoru sa samom aplikacijom) potražite upozorenje da je otvaranje stranice spriječeno (obično se radi o žutoj traci odmah ispod trake sa adresom ili o maloj prekriženoj ikoni negdje pri dnu ekrana)

  4. Na takvu traku ili ikonu se obično klikne i odabere opcija da se uvijek dopusti otvaranje ove stranice

  5. Obično se aplikacija samo ponovo pokrene pa se morate ponovo prijaviti u sustav

  6. Ponovo pokušate otvoriti upute ili izvještaj

Ako ovaj postupak ne uspije možete probati držati lijevu tipku Ctrl dok mišem otvarate upute ili izvještaj ? u većini preglednika će to spriječiti blokiranje stranice. Ako ni to ne pomogne, uvijek nam možete javiti koji točno Internet preglednik koristite (Internet Explorer 6, IE7, Firefox 1, FF2, FF3, Opera, ?) pa vam možemo dati konkretne upute preko Serena sustava za pomoć korisnicima.

 
in2 d.o.o.